За да можете да използвате цялата функционалност на този сайт, са Ви необходими бисквитки. Моля, активирайте бисквитките и заредете отново браузъра. След презареждането ще се покаже диалоговият прозорец за управление на бисквитките.

Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Можете по всяко време да промените настройките с натискане на бутона „Настройки”. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”. Нашата политика за защита на личните данни

Бош и Даймлер работят заедно по система за напълно автоматизирано и автономно шофиране

Mrs.
Mina Chorbova
Robert Bosch EOOD
bul. Cherni vrah 51b
1407 Sofia
Bulgaria
Телефон +359 2 969 90 90
Факс +359 2 962 53 08

19.04.2017 | България | Корпоративни новини

Транспортът на бъдещето

• Бош и Даймлер ще осъществят напълно автоматизираното и автономно шофиране до началото на следващото десетилетие
  • Целта е въвеждането на пазара на серийно произвеждана автономна система за шофиране в градска среда

Щутгарт – Бош и Даймлер разработват заедно напълно автоматизирана и автономна система за шофиране. Двете компании подписаха споразумение за развойна дейност, което цели да създаде система за напълно автоматизирани (SAE – Level 4) и автономни (SAE – Level 5) превозни средства, които да започнат да се движат по улиците на градовете до началото на следващото десетилетие. Проектът обединява обширните познания на водещия световен производител на автомобили от висок клас – Даймлер, с експертността на най-големия автомобилен доставчик Бош в автомобилните системи и хардуера. Основна цел на обединението е технологията да бъде подготвена за серийно производство възможно най-скоро.

Автомобилът отива при шофьора

С напълно автоматизираното и автономно превозно средство Бош и Даймлер искат да улеснят трафика в града, да увеличат сигурността по пътищата и да поставят основата на транспорта на бъдещето. Технологията прави още по-атрактивно споделеното пътуване. Така хората имат възможност да използват по най-добрия начин времето си, а дори и тези, които не притежават шофьорска книжка, имат възможността да бъдат мобилни. Проектът цели преди всичко да подготви системата за серийно производство, за да могат колите да се движат напълно самостоятелно в града. Основната идея е автомобилът да отива при шофьора, а не шофьорът – при автомобила. В градска среда потребителите ще могат лесно да поръчват през смартфона си споделено пътуване или роботизирано такси, което само да пристигне при тях.

Бош е водещ световен доставчик на технологии и услуги с около 375 000 служители (към 31.12.2015 г.). През 2015 г. Групата реализира продажби в размер на над 70,6 млрд. евро. Дейността на Бош е организирана в четири бизнес сектора – „Автомобилни технологии”, „Индустриална техника”, „Потребителски стоки” и „Енергийна и сградна техника” и включва Robert Bosch GmbH и неговите над 440 дъщерни и регионални дружества в 60 държави. Заедно с търговските и сервизни партньори, Бош има представители в около 150 страни. Основата за бъдещия растеж на компанията е нейната иновативна сила. В Бош работят 55 800 разработчици и изследователи в около 115 локации по целия свят. Стратегическа цел на Група Бош е разработването на иновативни и ефективни решения за подобряване качеството на живота в мрежово ориентиран свят. Ето защо Бош предлага „Техника за живота”.

Компанията е основана през 1886 г. в Щутгарт от Роберт Бош (1861 - 1942) като “Работилница за фина механика и електротехника“. Специфичната правна структура на Robert Bosch GmbH гарантира предприемаческата свобода на Бош Групата, давайки възможност за дългосрочно планиране и инвестиции в значими за нейното бъдеще иновации. Благотворителната фондация Robert Bosch Stiftung GmbH притежава 92% от капитала на Robert Bosch GmbH. Мажоритарното право на глас се държи от индустриалния тръст Robert Bosch Industrietreuhand KG, който изпълнява и предприемаческите функции на собственика. Останалата част от дяловете се управлява от семейство Бош и Robert Bosch GmbH.

Допълнителна информация можете да намерите на:

www.bosch.com

www.bosch-press.com