Премини към основното съдържание
Бош в България

Bosch Digital

Bosch Digital

За Bosch Digital:

Мисията на Bosch Digital е да подпомага дигиталната трансформация на Група Бош. Със своя над 20-годишен опит в IoT (Интернет на нещата) и AIoT (Изкуствен интелект на нещата), компанията предлага почти целия спектър от услуги, необходими за създаване на едно умно IТ решение и работи с почти всички дивизии в Бош. В портфолиото от проекти на Bosch Digital влизат умни решения за сигурността и комфорта у дома и такива за секторите търговия, енергетика, строителни технологии, селско стопанство, производство, потребителски стоки и мобилност.

Екипът в България включва над 300 експерти и покрива широк спектър от технологии – Java, Spring Boot, Go, TypeScript, iOS, Android, Azure, Azure DevOps, AWS, контейнеризация и оркестрация. Компанията създава разнообразни продукти от embedded IoT разработки до cloud решения, осъществява технологично и бизнес консултиране, UX и маркетинг, разработва мобилни приложения, както и цялостни решения за бизнеса и крайни клиенти.

История:

Компанията е основана през 1997 година в Кьолн с името ProSyst и специализира в разработването на софтуер за гейтуей и мидълуер за Интернет на нещата. Офисът в София се открива през 1998 година. През 2015 година Бош придобива ProSyst, а през 2020 компанията е преименувана на Bosch.IO. През 2022 г., Bosch.IO България предприе важна крачка в своето бизнес развитие, като се обедини с друга IT дивизия на Bosch и се преименува на Bosch Digital. Промяната беше обявена в началото на 2023 година след планирана бизнес реорганизация, като целта на новото звено е да ускори дигиталната трансформация на Групата. Към момента в Bosch Digital глобално работят около 10 хиляди експерти. В софийския офис са над 300. Компанията е един от ключови ИТ играчи и е сред най-предпочитаните работодатели на българския пазар.

Работа в локацията

  • Bosch Digital
  • Bosch Digital

Вашият контакт с Bosch Digital

Телефон