Премини към основното съдържание
Бош в България
Техника за живота

Бош в България

Група Бош е в България от 1993 г. и има 850 служители и 3 дружества – Роберт Бош ЕООД, БСХ Домакински уреди България ЕООД и Бош Диджитал ЕООД (преди Bosch.IO). През 2022 г. Групата реализира оборот в България на стойност 295 млн. евро. Централата на Бош е в София, където се помещават направленията Автомобилно оборудване, Електроинструменти, Home Comfort (Термотехника) и Сградни технологии. В София е позиционирано и дружеството БСХ Домакински уреди България ЕООД, което е активен участник на пазара за домакински уреди. През 2015 г. присъствието на Бош в България бе значително разширено чрез придобиването на софтуерната компания ProSyst, днес Bosch Digital.

През 2019 година Бош откри Инженеринг Център в София, където близо 600 софтуерни специалисти разработват иновативни технологии за автомобилната индустрия в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране и електромобилност.

Бош в България е част от Група Бош, водещ световен доставчик на технологии и услуги. Стратегическата цел на Група Бош е да предоставя „техника за живота” за днешния свързан свят. Продуктите и услугите на Бош са създадени да вдъхновяват потребителя и да подобряват качеството на живот, като предлагат иновативни и ефективни решения.

3

основни локации в България

Бош в България

Факти и цифри за Бош в България към 31.12.2022

от 1993 г.

850

служители

295 млн. евро

оборот

3

дружества

Продукти и услуги, които пораждат ентусиазъм

В автомобила, у дома или на работа – технологиите на Бош подобряват много области от живота

Нашите марки

Група Бош притежава множество марки, съобразени с изискванията на отделни пазари. Всички те означават продукти и услуги, които подобряват качеството на живот на хората по целия свят. Разгледайте ги:

  1. Bosch
  2. Autocrew
  3. Bosch Car Service
  4. Rexroth
Портрет на Роберт Бош

Нашата история

През 1886 г. Роберт Бош основава „Работилница за фина механика и електротехника“ в Щутгарт, Германия. Така се полага началото на днешната глобална компания. От самото начало тя се характеризира със силно новаторство и социална ангажираност.

Поток близо до обекта на Bosch в гр. Блайхах, Германия.

Ние поемаме отговорност

За нас устойчивост означава осигуряване на дългосрочния успех на компанията, като в същото време се опазват природните ресурси, от които зависят настоящите и бъдещите поколения. Затова ние приемаме екологията за двигател на иновациите. За Бош всички аспекти на корпоративната социална отговорност са от особена важност.

Stefan Hartung

Законосъобразност

Законосъобразността е неразделна част от ценностите на Бош. Чрез нашите глобални вътрешни правила ние целим да защитим както нашите сътрудници и компания, така и нашите клиенти и партньори.

Свържете се с Бош

Очакваме Вашето запитване:

Телефон

Изпратете ни съобщение