Премини към основното съдържание
Бош в България
Новини

Бош открива Център за обучение по Термотехника в София

26.09.2019

  • Новият Център за обучение Бош Термотехника е оборудван с най-новите технологии и иновативни продукти и системи за отопление, охлаждане и топла вода
  • Целта на Бош е да усъвършенства уменията на инсталаторите и на сервизните партньори в сектор Tермотехника в България
Бош открива Център за обучение по Термотехника в София

София – Бош, водещ световен доставчик на технологии и услуги, официално откри на 26 септември нов Център за обучение Термотехника в централната си сграда в София. След 25 години успешна работа на българския пазар и развитие във всичките си бизнес сектори, Бош стартира този иновативен проект, за да отговори на предизвикателствата на пазара.

„Концепцията за сътрудничество между вътрешните отдели на Бош и свързаността на предлаганите от компанията продукти и услуги е двигателят за създаването на по-добро потребителско преживяване, а в този център можем да видим практически примери като първия котел със стъклен дизайн Condens 7000i и интелигентен терморегулатор EasyControl CT200“, заяви Михай Болдижар – генерален директор на Роберт Бош ЕООД и представител на Група Бош в България. Новият учебен център представя Бош като комплексен доставчик на високоефективни технологии, като се демонстрира широк спектър от продукти като решения за отопление, охлаждане и топла вода, както и домакински електроуреди. Освен това, новият център заедно със сградата, в която е позициониран офисът на Бош, е и чудесен пример за ефективни сградни решения, като системи за видеонаблюдение, сигурност и пожароизвестяване.

Центърът за обучение Бош Термотехника поставя нови стандарти за обучение в отоплителния бранш. Модерното помещение предлага чудесни възможности за тестове, обучения и демонстрации на съоръженията. Оборудвано е с най-актуалната гама кондензни газови котли и термопомпи на Бош. С откриването на този Център за обучение, Бош цели да повиши уменията на инсталаторите в страната чрез създаване на квалифицирани и професионални сервизни специалисти, които ще могат да отговорят на нарастващите очаквания на клиентите и пазара.

„Вярваме, че чрез професионално обучение на инсталаторските фирми и инвестиция в развитието на бъдещите кадри в сектора, ще се повиши качеството на обслужване и доверието на потребителите в предоставяните от нас продукти и услуги“, каза Йордан Дочев, ръководител на отдел Термотехника на Роберт Бош ЕООД България. Една от целите на Центъра е да инвестира в развитието на млади таланти чрез сътрудничество с университетите и дуално обучение. „Създаването на такова модерно и иновативно учебно съоръжение е важна стъпка не само за Бош, но и за бранша и пазара на термотехника като цяло“, допълва Дочев.

Проектът по изграждането на Центъра стартира през март 2019 г. и след по-малко от шест месеца той е готов да посрещне първите си клиенти за обучения в кондензната и термопомпената технология. По време на процеса на планиране и изграждане е обърнато особено внимание на детайлите, за да се създаде атрактивен и вдъхновяващ интериор.

  • Бош открива Център за обучение по Термотехника в София
  • Бош открива Център за обучение по Термотехника в София
  • Бош открива Център за обучение по Термотехника в София
  • Бош открива Център за обучение по Термотехника в София

За контакт с медии

Ирена Райчева – Удрева
Корпоративни комуникации

Телефон

Общи въпроси за Бош

Още новини